donderdag 4 juni 2009

13e dag: van New Orleans, La naar Alexandria, La


Het handige van zo'n Tom Tom is, dat je geen kaart nodig hebt om je route te volgen. Zo heb ik vlak voor de vakantie de kaart van zuidoost VS gedownload (eerst betaald natuurlijk) en we zouden er niet buiten hebben gekund. Vandaag tijdens de Cajun-route echter, bleek dat behalve groot New Orleans er niets van Louisiana op deze kaart stond. Dan zit je mooi, in de middle of nowhere, zonder navigator en zonder wegenkaart. Gelukkig kreeg ik een helder moment: in de Blackberry zit ook een GPS, met een goede routeplanner erin, die ons weer op de goede weg bracht.
Een en ander heeft wel wat vertraging opgeleverd tijdens de - overigens prachtige - route, zodat het aantal foto's wat beperkt is gebleven. De talrijke buitjes hielpen ook niet mee.

Wat mij vaker opvalt op vakanties is, dat de meest fotogenieke views opdoemen als je over een hoge brug of viaduct rijdt op de highway, waar je beslist niet kunt stoppen. Zo zag ik vanmorgen een prachtig vergezicht over een bayou (is Indiaans voor 'beek', leerde ik vandaag), dat ik graag had willen vastleggen en publiceren. Gelukkig hebben wij het wel live kunnen aanschouwen en er gaat toch niets boven driedimensionaal.Dan nog even over vanmorgen vroeg: wij hebben een jarenoude traditie in ere hersteld: we zijn vanmorgen wezen ontbijten bij Denny's. Geloof het of niet, maar je kunt tegenwoordig je 'slam' zelf samenstellen! Die houden we erin!
Vanavond hebben we, vlak na aankomst hier bij Holiday Inn op de Macarthur Drive te Alexandria, bij Ryan's gegeten, weer zoiets als Golden Corral: betaal een vast bedrag bij binnenkomst (zeer goedkoop overigens) om je aan de buffetten helemaal klem te vreten met een plastic beker frisdrank met chloorsmaak door de ijsblokjes. Op een bepaald moment ga je dat haast lekker vinden, net zoals de harssmaak in de Retsina. Daarmee houdt overigens iedere vergelijking op.
Morgen een hopelijk mooie dag in Natchez en Vicksburg, waar we overnachten.

Ten slotte een eervolle vermelding voor ons nichtje Yvonne uit Schotland, die beide beestjes op de foto's van gisteren heeft weten te identificeren: het reptiel is een Anolis Carolinensis Carolinensis (Northern Green Anole) en het enge insect een jonge Zelus Longipes (Milkweed Assassin Nymph). Bravo!

Driemaal historisch Franklin, Cajun country...... de ene wat minder historisch...
... dan de andere