vrijdag 5 juni 2009

14e dag: van Alexandria, La, naar Vicksburg, Ms

Ontbeten bij IHOP. Wat dat is? Ook een begrip in de states, the International House of Pancakes... Lekkere pannenkoeken op zijn Amerikaans, Frans, e.a. (vandaar "international") met diverse stroopjes, waarvan de lekkerste zonder twijfel de authentieke maple syrup (ahornsiroop) is.
Daarna zetten wij koers naar Natchez, waarmee wij Louisiana vaarwel zegden en in de staat Mississippi belandden. Natchez heeft een glorieus verleden, als de oudste nederzetting aan de Mississippi en dat is aan de bouwwerken te zien. Hoogtepunt van het bezoek aan deze stad was het achthoekig paleisje op de Longwood Plantation. Alleen de basement is afgebouwd; daarna brak de burgeroorlog uit en vluchtten de bouwvakkers naar huis, bang voor de Yankees. Na de oorlog waren er geen slaven meer om de plantage draaiende te houden en was er dus geen geld meer om het paleisje af te bouwen...

Na Natchez naar Vicksburg. Ook oud en vol historie, maar een zooitje vergeleken bij Natchez. Vicksburg is een arme stad in een arme staat. Het geld is er niet om alles te renoveren en te onderhouden. Er wonen hoofdzakelijk arme kleurlingen in Vicksburg. Die zie je dan ook niet in Tony's Restaurant (steaks en seafood) waar wij vanavond heel goed dineerden. Een link naar Tony heb ik niet kunnen vinden op het internet.

Morgen reizen we naar Memphis in Tennessee.

De "Lady Luck" voor anker bij de tweelingbruggen over de Mississippi bij Natchez

Stanton Hall in Natchez

Het achtkantige huis op Longwood Plantation; noot afgebouwd

Vanaf de begane grond naar boven in het torentje gekeken van het Longwood Plantation huis

Raderboot in de Missisippi te Vicksburg

Historisch Vicksburg

De candyfabriek van Coca Cola-bottelaar Biedenharn, thans museum