zaterdag 6 juni 2009

15e dag: naar Memphis: Rock'n'Roll en Blues

Wat een dag. Vanmorgen het Waffle House willen uitproberen. Je zegt 'woffel' en niet 'weffel' hebben we geleerd. Ook geleerd dat het een trieste bedoening was daar en desondanks gelukkig vol, zodat we ongezien konden weglopen. Na een meer vertrouwd en bovendien gratis ontbijt in het hotel, met gemiddeld 70 MPH naar Memphis, Tennessee gereden, met natuurlijk enkele korte pauzes. Vlak onder Memphis ligt Graceland, daar waar Elvis woonde en nu een bezienswaardigheid. Wij zijn beslist geen Elvis-fans, al vinden we sommige muziek wel grappig (Karin haar favoriet: "I just can't help believing", om het gospelkoor, en de mijne "Cryin' in the Chapel", om het huilen en om de kapel), maar we vonden dat we helemaal moesten meedoen omdat we toch in de buurt waren. Bovendien zong hij o.i. nog beter dan Suzan Boyle doet. En geloof het of niet, er waren meer normale mensen zoals Karin. De lezers die principiele bezwaren hebben: sla de eerste 6 foto's dan over.
Na Graceland de laatste mijlen naar hartje Memphis, waar wij een hotel hebben vlak bij Beale Street, de place to be, de Bourbon Street van Memphis kun je wel zeggen. Wat een feest. Al die bandjes op straat, al die pure blues, heerlijk.
Overigens aten wij tussen ons hotel en Beale Street in: Texas de Brazil Churrascaria. Fantastisch. Wat een dag. Morgen gaan we naar Nashville.
Trouwens op de radio luisteren we naar Sirius. Dat is satellietradio dat je kunt bijbestellen bij je huurauto van Hertz. Doen we nooit, maar vorige week bleek dat het er in deze auto standaard in zit. In de VS heeft iedere plaats wel een een of meer redelijke gewone radiostations, maar die reiken vaak niet verder dan de plaats waar ze vandaan uitzenden en dan zoek je je dus een hoedje. Met Sirius echter geen storingen, op het hele westelijk halrond te horen en ca. 170 verschillende zenders (waaronder een Elvis-zender...)!

Tsja...

Lief, toch?

Ja, de salon in Elvis' huis

Elvis gameroom. Wie staan daar achter?

Elvis leeft? Vergeet het maar.

Zijn prive-jet 'Lisa Marie'

Karin krijgt lamsboutje in Texas de Brazil

Beale Street, Memphis (4x)