woensdag 27 mei 2009

5e dag: van St. Simons Island naar Tallahassee

Inmiddels begrijpen we waarom er in de (voor het overige namelijk zeer gedetailleerde) reisgids die we bij ons hebben met bijna geen woord gerept wordt over Tallahassee, de hoofdstad van Florida. Daar is namelijk echt helemaal geen fluit aan. We hadden vandaag een vrij saaie reisdag door het noorden van Florida, eigenlijk noodzakelijk kwaad om de Golf van Mexico te bereiken. De komende dagen gaan we immers lekker languit op het parelwitte strand aan het smaragdgroene water van Fort Walton Beach. Als het weer meezit, natuurlijk, maar het hotel is reeds geboekt.

Vanmiddag eenmaal aangekomen in het hotel te Tallahassee hebben we de Champions League finale bekeken (geloof het of niet, maar die was bij ons vanmiddag al!) en daarna heeft het langdurig geonweerd. Vanavond zijn we heel gewoon lekker gaan bunkeren in Golden Corral (het was vandaag zowaar Hickory Bourbon Grill dag), waarna we de lokale mall hebben doorkruist. Toen was het weer opgeklaard en hebben we het centrum van Tallahassee bezocht. Ik zal nu nooit meer zeggen, dat in Rotterdam 's avonds niets te beleven is!

De Union Bank of Florida. Dit is de oudste bank van Florida; het gebouw dateert uit ca. 1840 en is in 1971 verplaatst naar de huidige locatie in het hart van Tallahassee.

Het oude State Capitol in het regeringscentrum van Tallahassee