zondag 31 mei 2009

9e dag: van Fort Walton, FL, naar Orange Beach, AL

Vandaag een relatief korte afstand gereden, naar Orange Beach in Alabama. Weer een hotel aan de Golf van Mexico. Onderweg deden we Pensacola Beach aan, maar dat is zo vreselijk druk en commercieel dat we het al snel voor gezien hielden en onze reis vervolgden naar het historische centrum van Pensacola. Dat bleek uitgestorven, door Pinksteren natuurlijk, maar wel mooi. De plaatselijke katholieke kerk had een parochie-picnic georganiseerd, met een jazzbandje en veel kinderactiviteiten, maar meer was er echt niet te beleven.
In Orange Beach aangekomen om 14 uur en een excursie gemaakt naar Fort Morgan. Daar ben ik opgevreten door de muggen. Ik weet echt niet wat die beesten in mij zien, maar ze moeten me tegenwoordig altijd hebben. Het anti-jeukmiddel van een plaatselijke apotheek helpt niet erg.
Het restaurant Jake's Steakhouse, aan de overkant van ons hotel, daar hoef je echt niet naartoe. Her voorgerecht staat nog niet op tafel of ze komen de hoofdgerechten al brengen. Om de rekening hoef je niet te vragen, die krijg je halverwege je hoofdgerecht. De bediening is overigens wel vriendelijk, maar het eten is matig.
Na het eten een flinke wandeling van een kilometer of 8 langs het strand gemaakt. De zonsondergang was minder mooi dan gehoopt en toen hij eenmaal onder was waren we haast ons hotel kwijt. Het strand is mooi en het water heerlijk, maar aan Fort Walton Beach, onze vorige bestemming, kan het toch niet tippen. Dat was wat ons betreft de perfectie op strandgebied.
Morgen door naar de hoofdstad van Alabama: Mobile.

Pensacola Beach

Historisch Pensacola

Dit is pas een caravan waar je mee gezien kan worden!

Wat nou, meterkast? Die ruimte binnen kunnen we beter gebruiken, dus worden de meters gewoon buiten aan de muur gehangen.

Pensacola heeft de bijnaam "schoonmoeder van de marine". 's Avonds zoeken de mariniers hun vertier in Seville Quarter.

Palafox Street in downtown Pensacola. Uitgestorven vanwege Pinksteren. Let op de keukenapparatuur in de etalage.

Nog deen keer Palafox Street. Bijzondere middelen van vervoer.

Vanaf Fort Morgan. Natuurlijk wordt hier offshore olie gewonnen.

In het uit 1834 daterende Fort Morgan
Onze overnachtingsplek voor vandaag: Orange Beach, Alabama