woensdag 3 juni 2009

12e dag: New Orleans, Louisiana

Vannacht heb ik veel en raar gedroomd, dus slecht geslapen. Vanmorgen besloten we nog een nachtje bij te boeken hier in het hotel. De lucht was betrokken, maar je kon duidelijk zien dat de zon zijn best deed erdoorheen te prikken, hetgeen later in de ochtend bleek te slagen.
We hebben een stukje Old River Road gedaan tot Vacherie en daar de suikerplantage Oak Alley bezocht. Rond twee uur vanmiddag weer terug in het hotel. Onderweg een stevige onweersbui gehad, maar die was voorbij toen we uit de auto stapten. Good timin'!
Even een rustpauze ingelast in de kamer en om 4 uur weer de French Quarter ingewandeld en een stukje nieuwer New Orleans bekeken. Eten deden we deze keer weer uitgebreid (dat gaat nog niet vervelen) in Bourbon Seafood & Oyster Bar in Bourbon Street. Totaal anders dan gisteren bij de twee gezusters, maar weinig op aan te merken.
Van hurricane Katrina in 2005 (zo lang geleden alweer; ik dacht dat het vorig jaar was!) is hier niets te merken. Misschien rijden we morgen naar de kust om te kijken hoe het hotel Beau Rivage van zijn fundering gelicht is en een stuk verderop weer - total loss uiteraard - neergezet. Ook het mysterie van The House of the Rising Sun hebben wij niet kunnen oplossen.
Morgen, donderdag gaan we de Cajun-route rijden, dat wil zeggen dat we afwijken van de geplande route, een stukje dieper Louisiana in via kleinere wegen langs Lafayette. We overnachten dan in Alexandria, LA.

Eeuwenoude eiken langs het pad naar "the big house" op Oak Alley Plantation ...

... waar we dit reptiel (boven) en dit insect (wie weet wat dit voor beest is??) tegenkwamen.



The French Market op Decatur Street in New Orleans (ze hebben hier iets met kettinkjes en kralen. Voodoo?)

Canal Street begrenst the French Quarter aan de westzijde