donderdag 11 juni 2009

20e dag: Atlanta

Over het weer hebben we de laatste tijd beslist niet te klagen en ook vandaag belooft het weer een prachtige dag te worden. We zijn eerst met de auto een groot shoppingcenter gaan zoeken, dat we uiteindelijk niet gevonden hebben. Dat overkomt ons wel vaker, ondanks Tom Tom. De kaarten zijn immers nooit up-to-date. Geeft niet, want Atlanta downtown is hot. Daar MARTA (dat is de metro) genomen voor een halte van station Peachtree naar station Five Points, waar Underground Atlanta ligt: een stukje oud Atlanta, waar men zodanig viaducten door de straten heeft aangelegd op een hoogte van een meter of 4, dat het nu overdekte straten zijn geworden, die lijken onder de grond te liggen. Dit stukje historische stad, waar vele gezellige winkeltjes gevestigd zijn, blijft zo ook prachtig geconserveerd.
's Middag hebben we een tour door de International Headquarters van CNN gedaan. Dat is razend interessant. We werden grondig gecontroleerd, zoals op de luchthaven, maar dat is natuurlijk volkomen logisch. Helaas, maar ook begrijpelijk, mocht er niet gefotografeerd worden. Na de tour nog even gewacht tot een heftige onweersbui uitgeregend was en toen naar het hotel gegaan waar we gegeten hebben, omdat ik ineens geen zin meer had om te rijden. Omdat het na het eten een goede gewoonte van ons is om een stuk te wandelen en de condities daarvoor rond het hotel niet zo goed zijn, besloten we om naar onze hotelkamer op de 14e etage te lopen via het trappenhuis. Eigenlijk maar 12 etages, want de BG is hier de 1e etage, terwijl het getal 13 in de nummering helemaal is overgeslagen (na 12 komt 14, hoe bedoel je bijgelovig).

Dit was de laatste volledige vakantiedag; morgen (vrijdag) moet de auto op tijd bij Hertz terug zijn en moeten wij ons om een uur of twee 's middags op de luchthaven melden. Zaterdagochtend om ca. halfacht, na tien uur vliegen, moeten we dan landen op Schiphol.

De mijlenteller in de auto geeft aan, dat we 3.242 mijl gereden hebben, dat is ca. 5.200 km. Zoals gewoonlijk meer dan de tevoren geschatte 4.000 km. We hebben acht staten aangedaan: Georgia, South Carolina, Florida, Alabama, Mississippi, Louisiana, Tenessee en North Carolina.

Een vraag die ons elke vakantie in de VS bezighoudt is: wat doet men met de inhoud van de "doggy bags"? Bijna iedere Amerikaan eet in restaurants een groot deel van zijn eten niet op, logisch met zulke vaak ongenereerde hoeveelheden, maar laat het inpakken om mee te nemen. Ik kan me er geen voorstelling van maken dat ze een restant medium gebakken steak in de magnetron opwarmen voor zichzelf en zeker niet dat ze het aan de hond geven, want de honden zien er hier qua lijvigheid over het algemeen een stuk gezonder uit dan hun baasjes. Internet zegt er een heleboel over, onder andere dit, maar de vraag is daarmee nog niet bevredigend beantwoord...

Dag 20 en 21 worden - om de zaak fatsoenlijk af te ronden - in Capelle a.d. IJssel geschreven.


Het diepste metrostation van MARTA: Peachtree


Underground Atlanta. Kijk de Coca Cola-reclame uit 1921 mooi geconserveerd zijn gebleven.

Peachtree Street vanaf de hoek met de Andrew Young International Boulevard

Het CNN atrium in het gebouw van Turner, waar ook het Omni-hotel is gevestigd


Onderstaande foto, van de groep waar wij deel van uitmaakten bij Jack Daniel's een paar dagen geleden, was vanmorgen pas beschikbaar:

Karin naast de tour-host (links). Zoek de verschillen.