zondag 7 juni 2009

16e dag: Music Highway (Memphis naar Nashville)


Verderop in Union Ave te Memphis , waar Holiday Inn (ons overnachtingshotel) staat, is de legendarische SUN Studio gevestigd, waar meer dan een halve eeuw geleden artiesten als Jerry Lee Lewis, Carl Perkins, Johnny Cash e.v.a., hun platen opnamen en waar Elvis Presley werd ontdekt door de baas van de studio: Sam Phillips. Overigens is deze Sam dezelfde als de oprichter van de Holiday Inn hotelketen, waar wij altijd gebruik van maken. Wij gingen na het ontbijt naar de SUN Studio voor een tour en het was de moeite waard! een zeer bevlogen Rock'n'roll-meisje liet ons in 50 minuten alles zien en horen wat we moesten weten. De studio is nog in originele staat: de "gaatjesbord-tegels" van 57 jaar geleden zitten nog steeds tegen de muren en de plafonds en de originele opname-apparatuur (waaronder een prachtige single-track Ampex-machine) alsmede de microfoon waar de King zelf achter heeft staan zingen zijn er nog. Behalve als museum is de studio zelfs nog in gebruik voor het doel waarvoor hij destijds is neergezet. Bekende artiesten, zoals U2, hebben er nog niet lang geleden opnames in gemaakt. Het spreekt voor zich dat daarvoor wel modernere opname-apparatuur voor is gebruikt...

Vervolgens in ruim drie uur naar onze volgende plek gereden over de "Music-highway" zoals de Interstate 40 daar wordt genoemd: Nashville. Het behoeft geen uitleg, dat aan deze weg niets muzikaals is, behalve de twee steden die hij verbindt.
In Nashville, de stad van de Country & Western muziek, aten wij op 2nd Avenue in de bekende Wild Horse Saloon, met live muziek natuurlijk. Wij bestelden daar beiden een Tennessee Barbecue Combo.
Ten slotte maakten wij een wandeling over Broadway naar de rivier. In het lage deel van Broadway zijn de winkels, bars en de muziek. IJsje gegeten en terug naar het hotel.

Morgen naar Chattanooga.

SUN Studio aan de Union Ave, Memphis (Tennessee)

Interieur van de studio...

... met de originele, enig echte microfoon, yeah!

V.l.n.r. Jerry Lee Lewis, Carl Perkins, Elvis Presley en Johnny Cash in de studio in betere tijden

Broadway, Nashville (Tennessee)

Idem
Wild Horse Saloon

Nog net een glimp van de General Jackson raderboot in de Cumberland River

Lower Broad by night