dinsdag 2 juni 2009

11e dag: van Mobile, AL, naar New Orleans, LA


We deden vandaag drie staten aan: Alabama, Mississippi en Louisiana.
Via Bellingrath Garden in de plaats Theodore (Alabama), waar we 's ochtends een paar uurtjes verbleven, naar New Orleans gereden. Onderweg kwamen we in een hoosbui terecht, die kort na aankomst in New Orleans voorbij was.
In New Orleans eet je natuurlijk in de Court of the Three Sisters (Karins keuze), in Royal Street, waar ook ons hotel staat. Het diner, met een plaatselijk biertje en een glas Merlot smaakte voortreffelijk. Mijn nagerecht, bananas foster, was niet alleen een feestje om te verorberen, maar ook om te zien bereiden aan tafel. Na het eten hebben we een deel van het French Quarter bewandeld, waaronder natuurlijk heel Bourbon Street. Karins videocamera, die begin van de vakantie al de geest had gegeven, maar afentoe nog wel wat presteerde, heeft vanavond defintief de pijp aan Maarten gegeven. Extra spijtig met al die muziek en kleuren hier, wat aan Karins humeur dan ook goed te merken is.
First thing tomorrow is uit het raam kijken hoe het weer is en dan besluiten of we een nacht bijboeken in deze geweldige stad of doorreizen.
Prachtige planten in Bellingrath's Garden

Het beroemde restaurant Court of the Three Sisters, waar wij vanavond dineerden...

... en waar een goddelijke bananas foster voor mij aan tafel werd bereid.

Een zijstraatje in de French Quarter

Tweemaal Bourbon Street